Etkinlikler
.

“SULTAN SELİM’DE TEFERRUAT” KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ ETSO’DA AÇILDI

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı ile Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencilerinin uygulama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen  ‘Sultan Selimde Teferruat” konulu sergisi 19 Mart 2018 tarihinde ETSO’da açıldı.

Sergi öncesinde Sultan Selim Camisi hakkında bilinmeyenleri anlatan Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Hatipler caminin balkan savaşında yara aldığını bu nedenle gazi olduğunu belirtti. Sözlerini, “Mimar Sinan, Selimiye Camii’nin bitirilmiş halini görmek isteyen 3 kişinin vefatından sonra onların anısına sembol koymak istemiştir. Bu sebeple, Mimar Sinan bir lalenin başını eğmiştir. Ters lalenin anlamı budur. Bilinenin aksine lale bahçesi yoktur. Camii’nin temellerini bağlarken ölümsüzlüğü ve sonsuzluğu işaret eden Mührüsüleyman konulmuştur. Camii’nin ana kubbesinin altında Allah’ın tekliğini ve birliğini belli etmek için İhlas Suresi konulmuştur” diyerek sürdüren Hatipler, “Yunanlılar Edirne’nin kendi toprakları olduğunu, geri almak istediklerini dile getirirler. İngilizler Edirne’yi size veririz ama Selimiye’yi nereye koyacaksınız Selimiye Camii burada olduğu sürece sizin olamaz diye karşılık vermişlerdir. Balkan savaşında Gazi olmuş bir camiidir Selimiye. Osmanlı’daki karışıklıklar yüzünden Haccın yasaklandığı dönemde hacca gitmek isteyenler Selimiye Camii müezzin mahfinde dönerek hac görevini yerine getirdiler. Çünkü mahfin Kâbe ölçülerinin yarısı kadar yapılmıştır” diyerek söylerini bitirdi.

Daha sonra fotoğraf sergisinin açılısına geçildi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Akıncı, Yüksekokul Müdürü Dr Öğretim Üyesi Mustafa Hatipler ve yüksekokul müdürlerinin kestiği kurdele ile açılan sergide eserleri bulunan öğrenciler Çağdaş Alkan, Hilal Arıkan, Uygar Aslan, Güler Eda Acınır, Semih Başkurt, Alpay Berkan Barış, Ayşenur Çakıroğlu, Gizem Çelebi, Merve Denizli, Büşra Ersen, Çağdaş Engin, Yaren Fındık, Aytunç Göçler, Müslüm Günay, Saliha Güçlü, Figen İnce, Simge Karakoç, Fatma Yasemin Kayatürk, Simge Üstün,  Sule Sebmet,  Yasin Fehmi Yıldırım, Aleyna Korkmaz, Ayşenur Köysu, Aytunç Göçler, Batuhan Koç, Bilge Sönmez, Ceren Sayan, Ebru Kuru, Emirhan Tüttündü, Esin Usluyer, Gülay Özdemir, Hasan Sayılır,  Ramadan Kahya, Rıdvan Kartel, Serap Odabaş’tır.

                                                        

Ek Resimler
Bu içerik 21.03.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 992 kez okundu.