Etkinlikler
.

2023-2024 AKADEMİK YILI MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI

Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri 4 Haziran Salı günü mezuniyet mutluluğunu aileleri, arkadaşları ve hocalarıyla birlikte yaşadılar. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni hem duygusal hem de coşkulu anlara sahne oldu. Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Hatipler ile kamu kurum kuruluşlarının idarecileri, Trakya Üniversitesi bünyesindeki çeşitli okul ve fakültelerin müdür ve öğretim üyeleri ve öğrenci ailelerinin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Edirne Belediye Bandosu’nun seslendirdiği marşımızın ardından bandonun sunduğu yüksek tempolu müzik dinletisi ile son derece neşeli bir atmosferde başlayan tören üniversite tanıtım videosu ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun mesajı ile devam etti.
Trakya Üniversitesi Edirne SBMYO 2023-2024 mezunları arasında okul birinciliğini elde eden Sosyal Hizmetler Programı öğrencisi Şeyma Akgül törende bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başlayan Akgül özellikle başarısında emeği geçen ailesine ve Edirne SBMYO öğretim elemanlarına minnet duygularını ifade etti.

Prof. Dr. Mustafa Hatipler Konuşmasında 
Filistin'e Yönelik Saldırılarını Sürdüren İsrail'i Kınadı
Okul birincisinin konuşmasının ardından kürsüye gelen Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Gazze’de öldürülen çocukların uğradıkları zulmün sona ermesi dilekleriyle konuşmasına başladı. İsrail'in saldırılarında binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiğini anımsatan Prof. Dr. Hatipler konuşmasına; "Sözlerime annesinin cansız bedenini gördüğünde 'O benim annem. Onu saçlarından tanıdım, seni saçlarından tanıdım anne' diye feryat eden Filistinli kız çocuğunun şahsında 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de, Filistinlilere soykırım uygulayan, 35 bini aşkın Filistinliyi katleden katil İsrail'i kınayarak başlamak istiyorum. Unutulmasın ki zulüm hiçbir zaman ilelebet payidar olmamıştır. İsrail'in zulmü de inşallah İsrail'le birlikte tarih sahnesinden yok olup gidecektir" ifadeleri ile devam etti.
Prof. Dr. Hatipler öğrencilerine meslek bilgilerini aktarmanın yanında onları sevmeyi bilen, merhametli, insanlık değerlerine saygılı ve çevrelerine faydalı bireyler olarak yetiştirme gayretiyle çalıştıklarını belirtti. Mezun olan öğrencilerini ve onları yetiştiren değerli ailelerini tebrik eden Prof. Dr. Mustafa Hatipler, okul yönetim kurulu üyelerine, öğretim elemanlarına, idari personeline ve mezuniyet komitesinde görev alan akademik personel ile öğrencilere teşekkür etti. Edirne SBMYO Müdürü Hatipler, konuşmasını öğrencilerinin mezuniyetini tebrik ederek ve onlara yaşamları boyunca başarı dileklerini ileterek tamamladı.
Okul müdürü Prof. Dr. Mustafa Hatipler’den sonra kürsüye gelen Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer de öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında elde edecekleri başarılarla da Trakya Üniversitesi’ni onurlandıracaklarını ifade etti. Prof. Ahmet Hamdi Zafer öğrencilerin ailelerinin özverilerinin önemini vurguladığı konuşmasında akademik personelin emekleri için de kendilerine müteşekkir olduklarını belirtti. Konuşmanın ardından tören Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun video mesajıyla sürdü. Rektör Tabakoğlu da mesajında Edirne’nin tarihsel önemine değinirken öğrencilerin aynı zamanda bu kültür başkentinin öğretmenliği altında yetiştiklerini ifade etti. Trakya Üniversitesi mezunu olmanın bir ayrıcalık olduğunu, öğrencilerinin bu sıfatla birer dünya vatandaşı olarak hayata atılma imkânına sahip bulunduğunu vurgulayan Tabakoğlu, tüm mezunlara doğruluk ve dürüstlükten taviz vermeden yaşayacakları mutlu bir yaşam dileklerini iletti.
Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun mesajının ardından akademik ve idari başarı ödüllerinin takdimine geçildi. Bu kapsamda akademik başarı ödülü Doç. Dr. Ramazan Çelik’in; akademik idari personel başarı ödülü Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Mustafa Filiz’in; akademik yayın başarı ödülü Öğretim Görevlisi Havva Arabacı’nın; idari personel başarı ödülü bilgisayar işletmeni Sibel Çetin’in olurken okul öğrenci temsilcisi Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencisi Onurcan Güvenci de öğrenci arkadaşlarına ve öğretim elemanlarına sunduğu katkılardan ötürü bir ödülle onurlandırıldı.

Doç. Dr. Ramazan Çelik’in Doçentlik Cübbesi Gururu
Başarı plaketlerini alan Edirne SBMYO akademik personeli arasında yer alan Doç. Dr. Ramazan Çelik ise farklı bir heyecan daha yaşadı. Kısa bir süre önce doçentlik unvanını almaya hak kazanan Ramazan Çelik’e cübbesini okul müdürü Prof. Dr. Mustafa Hatipler giydirdi. Cübbe merasimi sırasında kısa bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Hatipler, gayretin, vazgeçmenin ve umutla çabalamanın sonucu olarak bu unvanı hak eden Doç. Dr. Ramazan Çelik’e cübbesini giydirmenin onurunu yaşadığını ifade etti. Bu gurur dolu anlara öğretim üyesi Ramazan Çelik’in öğrencileri ve mesai arkadaşları kendisini coşkuyla alkışlayarak dâhil oldular.

Öğrenci Ailelerine Sürpriz ve Duygu Dolu Anlar
Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni okulu ilk üç sırada bitirenlere ve bölüm birincilerine sunulan plaket ve hediyelerin ardından tüm öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesiyle devam etti. Tören, kütüğe plaket çakılması, meslek andının okunmasıyla sürdü. Bu esnada iki öğrencinin arkadaşları arasından belirerek yüksek sesle ‘Senden Daha Güzel’ adlı şarkıyı söylemeye başlaması ve salonda yankılanan müzik eşliğinde tüm öğrencilerin ailelerine ithafen şarkıya katılması duygu dolu anları beraberinde getirdi. Şarkıya yine öğrenciler tarafından açılan ailelere yönelik teşekkür pankartı da eşlik etti. Edirne SBMYO Mezuniyet Töreni toplu hatıra fotoğrafı çekimi ve öğrencilerin mezuniyet coşkularını hep birlikte keplerini havaya atarak kutlamaları ile sona erdi.
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim


Bu içerik 04.06.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 746 kez okundu.