EDİRNE SBMYO’DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler MYO Müdürlüğü ve Edirne Yeşilay Şubesi işbirliği ile öğrencilere yönelik bağımlılıkla mücadele eğitimi gerçekleştirildi. İki hafta boyunca okul bünyesindeki çeşitli programlarda öğrenim gören öğrencilerin Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğrenci olan Yeşilay üyeleriyle buluştuğu eğitimde bağımlılık konusunda farkındalık kazandırılması hedeflendi.

Yeşilay tarafından bağımlılık eğitimi konusunda akredite edilmiş dernek üyesi öğrenciler, Edirne SBMYO’da öğrenim gören arkadaşlarına akran eğitimi kapsamında önemli bilgiler sundular. Edirne SBMYO sınıflarında gerçekleşen etkileşimli bilgilendirme çalışmaları sırasında bağımlılık kavramı, bağımlıkla mücadele ederken yardım alma, bu konuda destek sunan kurum ve kuruluşlara dair konular ele alındı. Bağımlılıkla Mücadele Akran Eğitimi projesi çerçevesinde düzenlenen çalışmada Yeşilay Derneği’nin tanıtımı da yapılırken öğrenciler derneğe üyelik konusunda teşvik edildiler. Üniversite öğrencilerinin bağımlılık durumlarının araştırılmasına da hizmet eden proje kapsamında önümüzdeki dönemde henüz erişim sağlanmamış diğer öğrenim programları öğrencilerine yönelik olarak da bir çalışma gerçekleştirilecek.

Bu içerik 06.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 145 kez okundu.