EDİRNE SBMYO ÖĞRENCİLERİ İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİNDE

Yaz stajları öncesinde ikinci sınıf öğrencilerinin iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgi sahibi olmaları amacıyla Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından bir eğitim programı düzenlendi. Temel İş Sağlığı ve Güvenliği adıyla verilen eğitimler 31 Mayıs tarihinde  İş Sağlığı Güvenliği uzmanı ve Edirne MYO öğretim elemanı Dr. Kadir Kaan Göncü tarafından verildi. Gönüllük esasına göre yapılan başvurular neticesinde toplam 270 Edirne SBMYO öğrencisinin katılım gösterdiği eğitim sekiz saatlik içerik üzerinden gerçekleştirildi. Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı bulunan öğrencilere katılım sertifikası da verildi. Tamamen ücretsiz sunulan bu eğitim ile öğrenciler iş kazaları, meslek hastalıkları, iş yeri çalışma koşulları konularında kritik bilgiler edindiler. Söz konusu eğitimin öğrencilerin olası iş güvenliği sorunlarına karşı dikkatli olmaları konusunda onlara bir farkındalık kazandırma amaçlı olduğu ifade edildi. Eğitime katılan öğrenciler de staj yerlerinde ve gelecekteki çalışma ortamlarında karşılaşabilecekleri potansiyel tehlikeleri tanıma anlamında son derece faydalı bilgiler edindiklerini belirterek okul yönetimine teşekkürlerini ilettiler.

Bu içerik 10.06.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 416 kez okundu.