Etkinlikler
.

ESBMYO ÖĞRENCİLERİNİN KEP ATMA MUTLULUĞU

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan 2022-2023 Akademik Yılı sonunda mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende, diplomalarını alan öğrenciler kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı.
Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, il müdürleri, okul müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesinin ardından başlayan törende mezun öğrenciler adına konuşan okul birincisi Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı öğrencisi Simge Kurtulmuş, birbirinden güzel anılar ve duygular eşliğinde gururlu bir şekilde okullarına veda ettiklerini ifade ederek hayatlarının her alanında yanlarında olan ailelere ve yollarını aydınlatan öğretim elemanlarına teşekkür etti. Okul birincisinin konuşmasının akabinde kürsüye gelen Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, gerek salgın dönemi gerekse 6 Şubat deprem felaketinden sonra gelinen noktada akademik eğitimin meslek edinmenin yanında hayatla bağ kurmanın da en önemli yolu haline geldiğini ifade etti. Üniversitenin en köklü meslek yüksekokulu olarak; temel hedeflerinin, meslek derslerin başarılı bir şekilde öğretilmesinin yanı sıra; öğrencileri insanca davranış, sosyal gelişim ve hayata anlam katma konusunda yetiştirmek olduğunu belirten Doç. Dr. Mustafa Hatipler konuşmasını öğrencilere yaşam yolunda başarı dilekleri ile sonlandırdı.
Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer de törendeki konuşmasında özellikle Edirne Sosyal Bilimler MYO öğretim elemanlarına öğrencilerin, yenilikçi fikirlerle nitelikli ve donanımlı bireyler olarak geleceğe hazırlanmalarında göstermiş oldukları çabalardan dolayı teşekkür etti. Prof. Ahmet Hamdi Zafer öğrenci ailelerini de çocuklarının mezuniyet gururundaki paylarından dolayı tebrik ettikten sonra öğrencilere seslenerek Trakya Üniversitesi’nin mezuniyet sonrasında da her daim kendilerinin yanlarında olacaklarını belirtti. Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise her türlü fedakârlığı yaparak evlatlarını yetiştiren aileleri ve kendi bilgi birikimini öğrencilerden esirgemeyen akademisyenleri de tebrik etti. Tabakoğlu, öğrencilerin Trakya Üniversitesinden son derece donanımlı bireyler olarak mezun olduklarını vurgulayarak kendilerine hayatta başarılar diledi.
Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödül ve plaketlerinin verilmesi ve mezun olan tüm öğrencilere mezuniyet belgelerinin takdim edilmesi ile devam etti. Mezuniyet töreni, meslek andının okunması, öğrenci, akademisyen ve idari personelin toplu hatıra fotoğrafı çekimi ve öğrencilerin mezuniyet coşkularını hep birlikte keplerini havaya atarak kutlamaları ile sona erdi.

Ek Resimler
Bu içerik 21.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 623 kez okundu.