Etkinlikler
.

OKULUMUZDA MEZUNİYET SEVİNCİ

Okulumuz 2016-2017 akademik yılı mezuniyet töreni 13 Mayıs 2017 tarihinde Mimar Sinan Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene, Edirne Valisi Günay Özdemir, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Mustafa Hatipler ile akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda mezun öğrenciler adına Okul Birincisi Dış Ticaret Programı öğrencisi Sema Mani konuşmasını gerçekleştirdi.

Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Mustafa Hatipler yaptığı açılış konuşmasında tüm eğitim kurumlarında olduğu gibi okulumuzun da temel misyonunun insan yetiştirmek olduğunu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Hatipler “Okulumuzda görev yapan bütün hocalarımın bu noktada büyük bir hassasiyet ve gayret gösterdiğini ifade etmek isterim. Biliyoruz ki, insan yetiştirmek, insana emek vermek gerçekten de bugüne ve bugünden daha çok yarına bakmanın, yarını tasarlamanın ve yarının bilinmezlik denizine bir şişe bırakmanın adıdır.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise, Trakya Üniversitesi’nin bulunduğu bölgenin en köklü üniversite olduğunu belirtti. Üniversitemizde öğrenim gören öğrenci sayısına dikkat çeken Rektörümüz, Balkanlardan gelen çok sayıda öğrenci bulunduğunu ifade etti. Öğrencilere aldıkları eğitimin nitelikli olduğunu vurgulayarak mezun olan öğrencilere gelecek yaşamlarında başarılar diledi.

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasının ardından geçtiğimiz akademik yılda okulumuza katkıda bulunan iş adamlarına plaketlerini takdim etti.

Plaket takdiminin ardından Edirne Valisi Günay Özdemir konuşmasını gerçekleştirdi. Edirne'nin köklü bir medeniyete ve eğitim anlayışına sahip olduğunu belirten Vali Günay Özdemir "Burada eğitim gören öğrencilerimiz özellikle hem köklü bir üniversitede eğitim görmenin hem de kadim bir medeniyeti olan şehirde yaşamanın kendileri üzerinde biriktirdiği ve geliştirildiği kültürel değerlerle donanmış bir şekilde bugün hayata başlayacaklar. Eğitim aslında sadece üniversitede alınmış bilgiler değildir. Onun yanında üniversitenin geçmiş kültürle birikimi, kurumsal yapısı ve üniversitedeki bir yaşam biçimidir. Bütün farklı inanç ve düşüncedeki insanların ortak yaşama kültürünü geliştirdiği Edirne’deki bu kültürü de aldınız. Bu kültür dünyada huzur ve barışı sağlayan bir kültür. Başarılı olmayı sağlayan bir kültür. Özellikle sosyal bilimler öğrencileri olarak sizler diğer üniversite ve okullardaki arkadaşlarınızdan daha şanslı ve daha birikimlisiniz. Edirne’deki bu yaşam kültürü sizin hayatınızda ve geleceğinizde size yol gösterecek ve başarınızı arttıracak.” dedi.

Vali Günay Özdemir konuşmasının ardından okulda dereceye giren öğrencilere belgelerini verdi.

Tören, Evrim Kaşıkçı ve ekibinin hazırladığı mezuniyet konseri ve ardından bölüm bazında dereceye giren öğrencilere belgelerinin verilmesi ile devam etti. 
Program, mezun öğrencilerin meslek andını okuması ve kep atmasıyla son buldu. 
Ek Resimler
Bu içerik 17.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1905 kez okundu.