Etkinlikler
.

SOSYAL HİZMETLER PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNDEN KIZILAY’A DESTEK

Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler Programı öğrencileri Edirne Kızılay Şubesi’nin kan bağışı çalışmasına destek oldular. 12 ve 13 Ekim tarihlerinde Edirne Sosyal Bilimler MYO önünde kurulan Kızılay çadırında gönüllü olarak görev alan Sosyal Hizmetler Programı öğrencileri kan bağışının önemi konusunda farkındalık yaratmak üzere çalışmalarda bulundular.

Kızılay’ın Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi’ndeki kan bağışı toplama çalışmasına katılan öğrencilere konuyla ilgili temel bilgiler Türk Kızılay Edirne Şubesi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Serpil Evrensel tarafından aktarıldı. Görevleri hakkında bilgi edinen öğrenciler iki gün boyunca Edirne Sosyal Bilimler MYO’da öğrenim gören diğer arkadaşlarına kan bağışı konusunda bilgilendirici broşürler sunarak kendilerini bağışçı olmaya davet ettiler. Bağış sürecine ilişkin temel soruları da yanıtlayarak bağışçılara yardımcı olan gönüllü öğrenciler bağış öncesi form doldurma aşamasında da aktif rol aldılar.

Edirne SBMYO Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programları koordinasyonunda gerçekleşen bağış etkinliğinde Öğretim Görevlileri Erman Trak ve Sena Daşkıran öğrencilere her iki programın öğrenim çıktılarına ilişkin yönlendirmelerde bulundu. Bu sayede öğrenciler derslerde edindikleri teorik bilgileri uygulamaya dökme imkânı buldular. Edirne SBMYO akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrencinin kan bağışında bulundukları etkinlik, gönüllü öğrencilere Kızılay’a verdikleri destek nedeniyle hazırlanan teşekkür belgelerinin sunulmasıyla son buldu.
Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim


Bu içerik 14.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 276 kez okundu.