Etkinlikler
.

ULUSLARARASI LOJİSTİK SEMPOZYUMU ve ÇALIŞTAYI

Sempozyum başkanlığını Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler’in üstlendiği ‘I. Uluslararası Lojistik Sempozyumu ve I. Uluslararası Lojistik Çalıştayı’, 20-21 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. Sekiz farklı ülkenin bilim insanları Trakya Üniversitesi ile Sofya Todor Kableshkov Taşımacılık Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen uluslararası sempozyum ve çalıştay için Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde bir araya geldi.

Türkiye ve Bulgaristan’ın yanı sıra Avusturya, Çekya, Çin, Rusya, Sırbistan ve Slovakya’dan bilim insanlarının, lojistik sektörü temsilcilerinin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen ve iki gün süren sempozyumda lojistik, taşımacılık ve enerji yönetimi konuları üzerine toplam 37 bildiri sunuldu. Edirne Sosyal Bilimler MYO Yönetim Kurulu üyeleri ile MYO akademisyenlerinin de katkı sundukları eş zamanlı oturumların yer aldığı sempozyum kapsamında dört ayrı oturum gerçekleştirilirken etkinliğin çalıştay kısmında ise lojistik alanında faaliyet gösteren sektör temsilcileri ile akademisyenler buluştu.

Sempozyum Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Edirne SBMYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler’in açılış konuşmasıyla başladı. Türkiye ve Bulgaristan’ın, Asya ile Avrupa arasında taşımacılık açısından stratejik bir noktada olduğunun altını çizen Doç. Dr. Mustafa Hatipler, Sempozyum kapsamında sunulacak bildirilerin, çalıştayda gerçekleşecek tartışmaların ve sunulacak çözüm önerilerinin, lojistik alanında küresel ve bölgesel kalkınmaya büyük katkısı olacağına inandığını ifade etti. Doç. Dr. Hatipler konuşmasını başta Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere sempozyum ve çalıştayın düzenlenmesinde emeği olan akademik personele ve tüm paydaşlara teşekkürlerini sunarak tamamladı.

Söz konusu bilimsel etkinliğin diğer ortağı olan Todor Kableshkov Taşımacılık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dainela Todorova da yaptığı konuşmada Trakya Üniversitesi’ne kendilerini evlerinde hissedecek biçimde ağırladıkları için teşekkür ederek, Türkiye’de yaşanan deprem felaketi dolayısıyla duydukları derin üzüntüyü ve başsağlığı dileklerini ifade etti. İki üniversite arasındaki iş birliğinin önemini vurgulayan Prof.  Dr. Todorova bilgi, sevgi ve emeğin paylaşıldıkça arttığını belirttiği konuşmasını başarılı bir sempozyum ve çalıştay dilekleriyle bitirdi. Sempozyumun organizasyonunu üstlenen iki üniversitenin temsilcilerinin açılış konuşmalarından sonra kürsüye gelen Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük ise Türkiye’nin, bölgesel ve küresel ulaşım koridorlarının açılması, hayata geçirilmesi ve güvenilir, sürdürülebilir bir enerji merkezi haline dönüşebilmesi için son yıllarda önemli çalışmalar yaptığının altını çizdi.

Büyükelçi Murat Ahmet Yörük’ün ardından davetli konuşmacılar Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Çirkin ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Üniversiteler Odak Grup Üyesi Dilay Acar’ın sunumlarıyla süren program açılışında hazır bulunan isimler arasında Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Edirne Barosu Başkan Vekili Aygün Ulubey Ergüden, Todor Kableshkov Taşımacılık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karsimir Krystanov, Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Havsa MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli ve Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Vekili ve Trakya Üniversitesi Hastanesi Başmüdürü Ahmet Sezgin de yer aldı. I. Uluslararası Lojistik Sempozyumu ve I. Uluslararası Lojistik Çalıştayı’ açılışın ardından lojistik, taşımacılık ve enerji yönetimi konularının küresel ve bölgesel düzeyde ele alındığı iki gün süren bilimsel oturumlar ve çalıştay etkinliği ile son buldu.Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Bu içerik 24.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 503 kez okundu.