Etkinlikler
.

TURİZM ÖĞRENCİLERİ EDİRNE TAVA CİĞERİNİ USTASINDAN ÖĞRENDİ

Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Edirne’nin meşhur tava ciğerini ustalar eşliğinde uygulama mutfağı ile buluşturdu. 4 Mart Pazartesi günü Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri ile bir araya gelen Tarihi Ciğerci Bahri Bey’in işletmecisi Bahri Dinar ve tava ciğeri ustası Uğurcan İmrak, okulun uygulama mutfağında ciğer kesme ve pişirme dersi verdiler.

KEHRİBAR GİBİ SARI, KELEBEK KADAR HAFİF
Edirne tava ciğerinin mutfak geçmişine dair gerçekleştirilen bilgilendirmenin ardından etkinlik, ciğerin temizlenme ve doğranma aşamaları hakkında yapılan sunum ve uygulama ile sürdü. Eğitim etkinliği Usta Bahri Dinar’ın deyimiyle ‘Kehribar gibi sarı, kelebek kadar hafif’ Edirne ciğerinin usulüne uygun biçimde pişirilmesi ve özel sunum tabağının hazırlanmasıyla tamamlandı.

EĞİTİM SONRASI ÖĞRENCİLERE İKRAM YAPILDI
Tava ciğeri pişirme eğitiminin ardından hazırlanan ciğerler Doğal Kuzu Beyi Et Restaurant tarafından özel hazırlanan ekmekler eşliğinde öğrencilere ikram edildi. Ciğer ikramı sırasında Edirne SBMYO akademik ve idari personeli de uygulama mutfağında hazır bulunarak Edirne’nin eşsiz lezzeti tava ciğerin tadına baktı.

Resim
Resim
Resim
Bu içerik 04.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 162 kez okundu.